2017-04-03 | Företagsnytt

Ulf Synnerholm blir ny exekutiv dramaproducent på TV4 och C More

 

Som en del i TV4 och C More:s kraftfulla satsning på högkvalitativt svenskt drama rekryteras nu erfarne producenten Ulf Synnerholm från Filmlance. Ulf har en mycket gedigen bakgrund och bred erfarenhet från rollen som producent för såväl Arne Dahl-filmerna som Pettson & Findus. I början av april börjar Ulf som exekutiv producent på Bonnier Broadcastings dramaavdelning.

 

 

– Dramaserier har aldrig tidigare haft den höga status de har idag och det måste tas till vara på. Därför känns det makalöst spännande och hedrande att nu bli en del av det hårdsatsande dramagänget på TV4 och C More, säger Ulf Synnerholm.

Ulf Synnerholm har arbetat som film- och tv-producent sedan 1996, bland annat med ett flertal av SF:s största barn- och familjeframgångar som Pettson & Findus och LasseMajas Detektivbyrå. Närmast kommer Ulf från Filmlance (Beck, Bron, Morden i Sandhamn) där han bland annat har producerat filmserien Arne Dahl och Krakel Spektakel och varit en del av den starka producentstaben på Filmlance.

Som ytterligare en del i strategin att satsa på högkvalitativt och lokalt producerat innehåll har Bonnier Broadcasting gjort flera tunga rekryteringar på dramasidan och Ulf Synnerholm är det senaste tillskottet.

– Med rekryteringen av Ulf stärker vi vår kompetens och breddar vår profil som dramabeställare och tillför ytterligare värdefull branscherfarenhet till vår dramaavdelning, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef för C More och TV4.

Rekryteringen av Ulf ligger i linje med TV4 och C More:s utökade och långsiktiga satsning på att erbjuda tittarna högkvalitativt svenskt drama. Bara under inledningen av 2017 har två tunga svenska dramaproduktioner haft premiär; Colin Nutleys serie Saknad och thrillerserien Farang med Ola Rapace i huvudrollen. Tillsammans med den nya dramakrimserien Rebecka Martinsson har de under våren bidragit till stora tittarframgångar för TV4 och C More. Bland kommande satsningar finns en ny serie om Jan Guillous agent Hamilton, nya komediserien Sjölyckan av Felix Herngren samt nya säsonger av tittarsuccéerna Modus, Beck och Ack Värmland

 

Senast uppdaterad: 2017-04-03