2018-03-14 | Programnytt

Han leder Fotbollskanalens nya TV-satsning i vår

I vår har ”Fotbollslabbet” på Fotbollskanalen premiär. Ett helt nytt TV-format där tittarna kommer få ännu mer initierad bevakning av de stora ligorna i Europa. Nu är det klart att Gusten Dahlin leder programmet och även är ny krönikör med fokus på internationell fotboll på Fotbollskanalen. 

I vår tar Fotbollskanalen ytterligare steg i att vara den självklara hemvisten för alla fotbollsälskare. I programmet ”Fotbollslabbet” får tittarna de största snackisarna från de europeiska toppligorna – förklarade på ett helt nytt sätt.

Med hjälp av plattformen Playmaker.ai kommer avancerad data från prestationer på planen ligga till grund för analys och diskussioner. Programmet kommer att ledas av journalisten Gusten Dahlin, som även blir krönikör och kommer att skriva om internationell fotboll på Fotbollskanalen.

 - Det känns verkligen jättespännande att få göra ”Fotbollslabbet”. Jag gick igång på idén direkt och tycker hela formatet är superintressant, modernt och fräscht. Jag tror att vi är väldigt många fotbollsnördar där ute som välkomnar statistik, analys och siffror till diskussionen som redan är fylld av åsikter, tycke och smak. Att jag dessutom får möjligheten att skriva om internationell fotboll igen känns otroligt inspirerande, i synnerhet ett VM-år som detta, säger, Gusten Dahlin

 - Jag är väldigt glad att Gusten nu är en del av Fotbollskanalen. Hans breda kunskap inom internationell fotboll och hans erfarenhet som programledare är perfekt för att leda ett program som ”Fotbollslabbet”. Ingen i Sverige har tidigare gett sig på att förklara de stora fotbollssnackisarna med utgångspunkt i så här avancerad data, därför känns det väldigt spännande att vi på Fotbollskanalen kan bryta ny mark här, säger Tobias Rosvall, Chefredaktör för Fotbollskanalen och Digitalchef Sport på Bonnier Broadcasting.

Experter i ”Fotbollslabbet” blir Hasse Backe som bidrar med sina tunga erfarenheter som tränare på toppnivå och Ola Lidmark, en av grundarna av Football Analytics Sweden som utvecklat Playmaker.ai, som kommer kunna ge tittarna unika inblickar i hur avancerad dataanalys kring fotboll fungerar och hur den kan användas för att förklara händelser och skeenden. 

 Gusten Dahlin är en av Sveriges mest engagerande fotbollsjournalister som syns i FanTV och hörs i podcasten Tutto Balutto. Tidigare har han jobbat för bland annat Expressen och Eurosport.

Senast uppdaterad: 2018-03-14