2015-09-15 | Övriga nyheter

”Aldrig funnits så många möjligheter som det gör nu”

Niva Westlin Dahl jobbade på TV4 redan när den första sändningen ägde rum den 15 september 1990. Axel Greve, som är en betydligt färskare TV4-medarbetare, var samtidigt bara 17 dagar gammal när den första TV4-sändningen gick ut i svenskarnas vardagsrum. De berättar hur det känns att vara veteran, och just 25-årig färsking, på TV4-Gruppen.

I juni 1990 värvades Niva Westlin Dahl till TV4 av grundarna Ingemar Leijonborg och Gunnar Bergvall. Förväntningarna var höga, man hade satsat stenhårt på lanseringen av den nya tv-kanalen, och alla inblandade hade arbetat ännu hårdare. Premiären blev bitterljuv, sändningen hade tekniska bekymmer och Niva berättar om en tid då TV4:s roll som Sveriges största kommersiella tv-kanal var långt ifrån självklar. 

- Vi vågade ju knappt drömma om att det skulle bli så stort som det är i dag, berättar Niva.

Dagen efter premiärsändningen skanderade Expressens löpsedel att kanalen borde läggas ned, och därefter fortsatte uppförsbacken. Det hela blev tillslut en solskenshistoria. TV4 växte så det knakade och gjorde succé med flaggskeppsprogram som Bingolotto, Kalla fakta, Fångarna på fortet och Jeopardy. Redan 1993 blev kanalen störst i sin målgrupp. 

TV4 med modersmjölken

Nyblivne 25-åringen Axel Greve, som började på kanalen i februari 2015, beskriver TV4 som en del av sin uppväxt, något många 90-talister säkerligen gör. Han föddes månaden före TV4:s lansering, och beskriver kanalen som en naturlig del av vardagslivet.

- Man kan nog säga att jag har fått TV4 med modersmjölken. Det är min go to-kanal, jag plöjde Sunset beach varje dag efter skolan och tittade på Fångarna på fortet varje fredag. Det är klart jag har ett särskilt band till kanalen nu. Just därför är jag så stolt över att jobba här, beskriver Axel.

Att ha varit med och byggt upp något som blivit en så stor del av svenska folkets vardag är väldigt stort för Niva, nästan lite svårt att ta in. 

- Det känns helt bisarrt att jag har varit här så länge. Men det har varit så fruktansvärt roligt hela tiden, jag har faktiskt inte hittat något som har lockat tillräckligt mycket för att släppa det här, kanske eftersom jag i precis lagom tid erbjudits att gå vidare med något nytt inom företaget, vilket ständigt lett till nya utmaningar, förklarar Niva.

Nu är hon exekutiv producent på dramaavdelningen. Axel jobbar också med programinnehåll, som webbproducent. Redan där märks en stor skillnad. Webbproducent är knappast en roll som ens var tänkbar när Niva först började arbeta på TV4.

Den största förändringen: digitaliseringen

Den digitala transformation som pågår har inte undgått någon. Därför är det föga förvånande att det är just den som både Niva och Axel nämner som den största förändringen som skett på TV4, särskilt transformationen från manuell hantering till mer digitalt.

- När jag började skrev vi körscheman för hand! Det känns ju som rena rama stenåldern i dagsläget, säger Niva.

I nuläget är det en annan typ av digitalisering som företaget är mitt uppe i. Mer fokus på alternativa skärmar, mindre fokus på linjärt. För Axel är det just vad hans jobb handlar om, att skapa innehåll till andra plattformar än de linjära. 

- Det har blivit en naturlig utveckling och vi måste hänga med. En av tre minuters tv-tittande sker i dag på en alternativ skärm. Efterfrågan på rörligt innehåll har aldrig varit större, och det har aldrig funnits så många möjligheter som det gör nu, beskriver Axel.

Den största likheten: företagskulturen

Något som framkommer i samtalet med Niva och Axel är att det finns en sak som varit konstant de senaste 25 åren. Företagskulturen inom TV4-Gruppen har alltid präglats av sammanhållning och stolthet. 

- När jag började var vi ett sammansvetsat gäng på 90 personer som alla jobbade mot samma mål. Självklart är det svårt att vara lika sammansvetsade nu när vi är flera hundra, men det finns ändå en tydlig gemenskap.  Jag tror inte man kan hitta ett bättre och roligare företag att jobba på, berättar Niva.

Axel håller med om att TV4 har lyckats utveckla en väldigt stark företagskultur, och att även han gillar sitt jobb märks tydligt. 

- Det finns en stolthet hos alla som jobbar på TV4 som jag tror bidrar till stämningen på arbetsplatsen. Jag är väldigt glad över att jag gått den här vägen. Som det känns i dag skulle jag inte ha något emot att också jobba här de kommande 25 åren!

 

Text: Linda Vestin

Foto: Jon Lindholm

Senast uppdaterad: 2015-09-15