Övriga nyheter

Baby-Breaking-News i TV4 News

Med anledning av den nya tronarvingens födelse sänder TV4 News live gratis på TV4 Play torsdag och fredag. TV4 News sände direkt från händelsen från klockan 03.30 natten till torsdagen, något TV4-Gruppens programdirektör för nyheter och samhälle, Viveka Hansson, är mycket nöjd med.
- Vi har klarat styrkeprovet med bravur.

Planerad ankomst var satt till början av mars, men redan natten till den 23 februari spreds snabbt ryktet om att kunglig födsel var nära. För nystartade TV4 News har förberedelserna varit noggranna. Det här var det första tillfället att bevaka en riktig världsnyhet. Livenyheter när det gäller. Och man lyckades alldeles utmärkt, med reportrar och fotografer på plats vid Karolinska sjukhuset sedan klockan 3.30 natten till torsdagen.

- Så här långt, fram till lunch, har TV4 News klarat styrkeprovet ” Baby-Breaking-News" med bravur! Ritva Rönnberg som i princip tog över presskonferensen efter Daniels framträdande kommer att bli ett stycke tv-klassiker. Härligt att se, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle inom TV4-Gruppen.

TV4 News sände kortare nyhetssändningar direkt från klockan 03.30 och var i full gång med heltäckande direktbevakning från klockan 05.00. Hela Nyhetsmorgon gjordes om, liksom hela Efter tio, som också förlängdes med en timme till klockan 12.30.

- Vi har sänt non stop i två kanaler hela morgonen. Dubbla program samtidigt, säger Mia Lindqvist, programchef för Nyhetsbolaget som producerar TV4:s och TV4 News nyhetssändningar.

Det här bådar gott inför framtiden för kanalen TV4 News, tror TV4:s beställare av nyheter, Viveka Hansson, vidare.
- Jag tror verkligen att News kommer att göra oss ännu mer rutinerade, nytänkande och på tårna i snabba lägen.

Under hela torsdag och fredag sänder TV4 News live i TV4 Play, gratis för alla tittare. Kanalen följer de fortsatta händelserna kring den kungliga tilldragelsen, med saluter, inkommande gratulationer och rapporter från BB.

Senast uppdaterad: 2013-11-13