2017-04-04 | Övriga nyheter

Bonnier Broadcastings intranät och samarbetsportal nominerade till Intra.NET Berlin Award 2017

Bonnier Broadcastings, TV4:s och C Mores gemensamma intranät och samarbetsportal har nominerats till priset Intra.NET Berlin Award 2017, för sin innovativa integrationslösning. Bland övriga nominerade företag i årets tre priskategorier finns storföretag som ABB, Deutsche Post, Norsk Hydro, Mondi och Pandora.

Bonnier Broadcasting, som är moderbolag för TV4 och C More, är ett av fem nominerade företag i kategorin Innovative Technical Intregration, som tidigare vunnits av den multinationella holländska medicinteknikkoncernen DSM 2016, det schweiziska läkemedelsbolaget Roche 2015, och brittiska storbanken Barclays 2014.

- Vi är i väldigt fint sällskap, bara att bli nominerad i en sån här tävling är väldigt stort för oss. Juryn verkar uppskatta vår satsning på att integrera olika system för att göra det de är bäst på, en så kallad best-of-breeds-strategi. Vi låter intranätet och dess publiceringssystem Episerver hantera vårt sociala nyhetsflöde med snabb och enkel text-, bild- och film-publicering och låter Sharepoint, som vår samarbetsportal är byggd i, hantera projekt- och samarbetsytor och alla kopplingar till övriga verktyg i Office 365, säger Lena Hildeberg, internkommunikationschef på Bonnier Broadcasting.

Priset Intra.NET Berlin Award delas sedan 2013 ut i olika kategorier. I år finns tre kategorier med fem nominerade i varje, varav Bonnier Broadcastings digitala kontoret-lösning - en kombination av ett intranät med nyheter, information och sociala funktioner, och en samarbetsportal med projekt- och samarbetsytor - är ett av bidragen i kategorin Innovative Technology Integration.

Bakom lösningen står, förutom interna resurser inom internkommunikation och IT/IS, även utvecklare från företagen Diwo (för samarbetsportalen) och Acando (för intranätet). 

Bland tidigare pristagare i tävlingens tre olika kategorier finns, förutom ovan nämnda DSM, Roche och Barclays, företag som Siemens, BNP Paribas, MAN Diesel & Turbo, Swiss Post, Telefonica Germany, Swisscom och Landis+Gyr.

I Boston delas varje år ett parallellt pris ut, Intra.NET Boston Award, med större fokus på amerikanska företag. Bakom priset ligger event- och business intelligence-företaget We.Conect Global Leaders.

Intra.NET Berlin Award delas ut torsdagen den 27 april på eventet Intra.NET Reloaded 2017 i Berlin.

Senast uppdaterad: 2017-04-04