2013-04-03 | Övriga nyheter

Boxers TV4 News-tittare får direktsänd sport från TV4 Sport Xtra

Genom ett samarbete mellan Nyhetsbolaget, TV4-Gruppen och Boxer erbjuds Boxers kunder, inom ramen för TV4 News, tillgång till all livesport som sänds i TV4 Sport Xtra. Kompletteringen ger kunderna tillgång till sport som hittills inte gått att se i marknätet och gäller från och med den 2 april.

Sändningarna i TV4 News kompletteras från och med den 2 april med TV4 Sport Xtra:s direktsändningar av till exempel matcher från UEFA Europa League, Spanska Cupen samt brasilianska Serie A . Dessutom visas de matcher och tävlingar från större mästerskap som sänds exklusivt i TV4 Sport Xtra. Redan i maj kommer dessutom 17 matcher från Hockey-VM att direktsändas i TV4 Sport Xtra, och för Boxerkunderna också i TV4 News.

- Med det begränsade antalet tillgängliga tillstånd i marknätet är detta den bästa lösningen för att kunna erbjuda Boxers tittare både nyheter via TV4 News och direktsänd sport från TV4 Sport Xtra. På detta sätt möter vi behoven hos tittarna som visar stort intresse för båda kanalerna, säger David Österlund, distributionschef för TV4-Gruppen.

Hur mycket sport är det som lyfts över till News rent kvantitativt?
- Inte så mycket. Det handlar endast om livesänd sport som inte sänds i TV4. Om man ser till TV4 Sport Xtra:s sändningar sedan start har det rört sig om ungefär femton timmar i veckan.

Och vad är det som lyfts ur TV4 News ordinarie tablå när sport rullar i News?
- Det går inte att svara på rakt upp och ner, utan det beror förstås på hur News tablå ser ut för dagen samt vid vilka tidpunkter de specifika livesändningar går. Primärt sänds livesport under helgerna.

Kommer ni att göra den här typen av lösningar även med andra distributörer?
- Nej. Det här är en unik lösning för marknätet med tanke på det begränsade utrymme som finns tillgängligt där.  Det finns ingen anledning att göra det hos någon annan operatör eller distributör där oftast både TV4 News och TV4 Sport Xtra redan finns tillgängliga var för sig. Dessutom är det en temporär lösning som gäller till 31 mars 2014 i första hand. Därefter hoppas vi att såväl TV4 Sport Xtra som TV4 News får plats med sitt ordinarie innehåll i marknätet.

Text: Jon Lindholm.

Senast uppdaterad: 2013-04-03