2015-09-28 | Övriga nyheter

Cecilia Beck-Friis lämnar TV4-Gruppen

Cecilia Beck-Friis lämnar sina uppdrag som vice vd för TV4-Gruppen och CDO för Bonnier Broadcasting. Hon blir kvar under en period för överlämning av det stora OTT-projekt Bonnier driver och som har planerad lansering tidigt nästa år.

Arbetet med att med lägga grunden för TV4:s, C Mores och Bonnier Broadcastings digitala strategi närmar sig nu slutfasen med lanseringen av den nya svod-tjänsten C More efter årsskiftet. Samtidigt väljer TV4-Gruppens vice vd Cecilia Beck-Friis att lämna Bonnier Broadcasting och TV4. Hon blir kvar under en övergångsperiod för att bistå i slutfasen av utvecklingen av C More-tjänsten och en ny avod-tjänst - TV4 Play.

- Det här är ett beslut som mognat fram under en tid. De senaste åren har varit väldig roliga men också intensiva. Efter 15 år på TV4 i en mängd olika roller så känner jag starkt för verksamheten och har haft förmånen att arbeta med många olika delar. Jag är glad över att ha fått hålla den digitala fanan högt, att ha tagit fram en konsoliderad och kraftfull OTT-strategi framåt och även lansera ett antal viktiga initiativ, som talangnätverket ENT och videoannonsplattformen Woo, säger Cecilia Beck-Friis.

 

Då rollen som vice vd i nuläget inte kommer att ersättas rapporterar Jan Rizvi, chef teknikutveckling, och Carola Lundell, chef affärsutveckling, tillsvidare direkt till vd Casten Almqvist. Projektledare för Bonniers OTT-projekt, med en övergripande koordinerande roll, är sedan i juni Sonia Lopez, men Casten Almqvist tar också en mer operativ roll i OTT-projektet framåt.

- Cecilia har varit en central person i arbetet med vår digitala transformation, och ett stort stöd för mig som vd och affärsområdeschef. Jag respekterar hennes beslut och är glad över att Cecilia finns kvar under en övergångsperiod. Vi fortsätter arbetet utifrån idén om att TV4-Gruppens och Bonnier Broadcastings tjänster ska samverka i en gemensam teknisk plattform, säger Casten Almqvist. 

Senast uppdaterad: 2015-09-28