Övriga nyheter

Hedra offer för hedersvåld

I dag håller föreningen "Glöm aldrig Pela och Fadime" en manifestation i fyra städer runt om i landet för att hedra mördade Maria Barin från Landskrona. TV4 stöttar föreningens initiativ. 

I dag minns vi Maria, och alla de som fallit offer för hedersvåld. Visa ditt stöd du också, skriver Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4. TV4 bevakar manifestationerna och finns på plats i flera städer. Det är i dag en månad sedan 19-åriga Maria Barin hittades mördad i en lägenhet i Landskrona. Hennes bror sitter häktad misstänkt för brottet.

Det finns ingen säker statistik över hur många kvinnor som misshandlas eller dödas i Sverige varje år till följd av så kallat hedersrelaterat våld. Men klart är att samhället ofta misslyckas med att skydda de här utsatta kvinnorna.

Föreningen "Glöm aldrig Pela och Fadime" och ordföranden Sara Mohammad kämpar för att vi ska lyckas bättre. TV4 stöttar föreningens arbete. Vi vill hjälpa till att lyfta och sätta ljus på frågan i våra olika kanaler.

Mer om föreningens engagemang hittar du på: http://www.pelafadime.se/

TV4 News sände live från manifestationerna mellan klockan 17 och 18. Sändningarna släpptes även gratis i TV4 Play. TV4Nyheterna rapporterade även om Maria och manifestationerna i Nyhetsmorgon i TV4 och i TV4Nyheterna på kvällen den 23 maj.

På facebook, google+ och twitter kan vem som helst visa sitt stöd genom #viminnsmaria.

Hjälp oss att påverka!

Viveka Hansson, Programdirektör nyheter och samhälle TV4

Senast uppdaterad: 2013-11-13