Kajsa Stål ny samhällschef för TV4-Gruppen

Kajsa Stål, i dag TV4 Fakta-chef, är ny samhällschef för TV4-Gruppen.

Kajsa Stål, vad innebär din nya tjänst?
- Sedan i september arbetar jag som samhällschef och rapporterar till TV4:s programdirektör för nyheter och samhälle, Viveka Hansson, samtidigt som jag är kvar fram till jul på halvtid som chef över TV4 Fakta och TV4 Fakta XL.
 
Vad ska du göra?
- Aktualiteter och nyheter är ett stort och viktigt område där TV4 ska vara starka och det är massor av spännande produktioner på gång. Både det som rullar precis nu och framöver. Jag kommer tillsammans med Viveka att jobba som beställare och mest med olika samhällsprogram. Jag tittar också framåt på olika dokumentärer och programidéer som är på gång.
 
Vad nytt är på gång?
- Det är för tidigt än att berätta om. Men jag kan säga att det är spännande saker. En rad enskilda dokumentärprojekt och serier i current affairs-genren.
 
Varför ska TV4-Gruppen göra samhällsprogram?    
- Det är oändligt viktigt för TV4. Hela TV4-idén bygger på att vi också ska ha ett starkt ben i samhällsbevakning, vid sidan om våra andra styrkor bland programmen. Det är så otroligt viktigt och uppskattat av publiken. Det måste vara fler än licensfinansierade SVT som sänder tv-nyheter och har granskande samhällsbevakning i Sverige. Jag kan lite svulstigt säga att det är nödvändigt för demokratin – men jag menar det verkligen.

- Dessutom är det en lysande affärsidé: aktualitetsprogram och nyheter ihop med våra andra starka programformat särskiljer oss från de övriga kommersiella kanalerna och gör oss intressantare för publiken.

Så vad ser du själv på tv?
- Mycket. Jag är en hängiven dokumentärtittare både i jobbet och privat, och gillar också heta och bråkiga debattprogram

Senast uppdaterad: 2012-11-08