Övriga nyheter

L4 vann .Net awards

.Net awards är tävlingen som belönar inspirerande lösningar i teknikens framkant. TV4-Gruppens säljsystem L4 nominerades i höstas till det tunga priset som arrangeras årligen av Microsoft. Den 10 december fick TV4-medarbetare och personal från teknikleverantören Mogul ta emot priset då säljsystemet vann förstaplatsen i kategorin "bästa klientsystem". 

- IT-lösningar blir en allt viktigare konkurrensfördel, och det är så klart jättekul att få kvitto på att vi tänkt rätt, säger Patrick Larsvi,

Det blev en förstaplats för TV4-Gruppens säljsystem L4 när Microsofts årliga tävling .Net awards avgjordes under förra veckan. Systemet har tagits fram tillsammans med teknikleverantören Mogul och kan kort sagt beskrivas som det TV4-Gruppens gemensamma säljsystem, där all information om företagets kunder samlas in och arkiveras.

Namnet på systemet speglar visionen, Lönsamhet i fyra dimensioner – för TV4-Gruppen, säljavdelningen, säljaren och kunden. Under de senaste åren har man arbetat efter konceptet ”en kundbild” och satsat på att göra systemet mer kundorienterat. Bevis på att man satsat rätt kan sammanfattas i juryns motivering, att man ”lyckats skapa ett system med den absolut senaste tekniken som för kunden radikalt förenklat arbetet kring försäljning. Med allt från kundkontakt till rapportering på alla nivåer i företaget”.

Alla bidrag som nominerats till .Net Awards 2009 bedöms efter fem kriterier; miljö, kostnadseffektivitet, innovation, affärsvärde och antal röster på .Net awards webbplats.

- Det är förstås jätteroligt att vi vann. L4 stöttar verksamheten till ett mer effektivt och kvalitetssäkrat arbetssätt i försäljningsarbetet samtidigt som medarbetare på alla nivåer kan följa affärsläget och viktiga nyckeltal i realtid. Och det här tillför på ett sätt en ny dimension till TV4-Gruppens olika plattformar på webben. IT-lösningar blir en allt viktigare konkurrensfördel, och det är så klart jättekul att få kvitto på att vi tänkt rätt, säger Patrick Larsvi, projektledare TV4-Gruppen.

Genom L4 flödar majoriteten av TV4-Gruppens information rörande försäljning mot B2B (business to business) och binder samman bland annat TV4, TV4 Fakta, TV4 Film, TV400, TV4 Sverige, TV4 Sport, TV4 Plus och TV4-Gruppens samtliga webbplatser och ger stöd för hela försäljningsverksamheten.

Bokningssystem, ekonomisystem och extranätet Online integreras i L4. Det framarbetade systemet kan kort sagt ses som ett samarbete där många olika avdelningar inom TV4-Gruppen fått vara med och bidra med önskemål och förslag. De tekniska lösningarna har därefter tagits fram tillsammans med IT-konsultföretaget Mogul.

- Det som gör L4 unikt är att det är framtaget av användarna själva, och det är många avdelningar som jobbat med att få det till att bli vad det är i dag - sälj, analys, teknik, backoffice- och ekonomiavdelningen - alla har bidragit till att utveckla systemet, ett jättebra samarbete, säger Patrick Larsvi.

Senast uppdaterad: 2013-11-13