2013-04-04 | Övriga nyheter

Mer lokala nyheter i Nyhetsmorgons nya 7-timme från måndag

På måndag blir Sveriges mest populära morgonprogram ännu vassare. Med nya ”7-timmen” – med mer fokus på de senaste nyheterna och snackisarna, samt med en ny lokal nyhetssändning – ska Nyhetsmorgon bli ännu mer angeläget och fortsätta växa.

I den nya ”7-timmen” i Nyhetsmorgon vässar Sveriges största morgonprogram ytterligare och satsar på att ge tittarna allt de behöver veta innan de går hemifrån på morgonen. Klockan 07.10 tillkommer ytterligare en lokal nyhetssändning från lokalstationerna, och klockan 07.15 kommer Nyhetsmorgons programledare att lista vad som är på gång under dagen och uppdatera tittarna vad som hänt under natten.

- De som tittar på oss mellan 07.00 och 07.30 ska få de hårda nyheterna, men också något att skratta och prata om. Det blir ett nytt stilgrepp och en ny spelplats där programledarna ger tittarna ett eget urval av dagens nyheter. Det kan gälla allt från sport till nöje. Dagens snackisar helt enkelt, något att prata vidare om i fikarummet, säger Lotta Folcker, chef Nyhetsmorgon.

Satsningen är ytterligare ett steg i arbetet med att anpassa Nyhetsmorgon så att de olika timmarna skräddarsys utifrån tittarnas behov. De tidiga morgontittarna är i behov av att snabbt få reda på vad som hänt. Och senare under sändningen ges mer tid för fördjupning, samtal och livsstilsämnen.

Genom utökningen med ytterligare en lokal nyhetssändning sänds nu lokala nyheter inte bara på halvtimmarna, utan också i anslutning till 7-timmens helslag. Det innebär att antalet lokala nyhetssändningar på morgnarna ökar från fyra till fem.

- Det känns jättekul att nu kunna addera ytterligare en lokal nyhetssändning på morgnarna. Vi kommer att leverera en snabb och rapp nyhetsuppdatering som vi tror och hoppas kan bidra till att dra in ytterligare tittare till Nyhetsmorgon och den nya rappa 7-timmen, säger Carolina Källestål, redaktionell chef lokala nyheter.

Nyhetsmorgon är Sveriges största morgonprogram. Under året har programmet stärkt sin position och vuxit i andelar jämfört med fjolåret, både i hela befolkningen och i huvudmålgruppen 12-59 år. Samtidigt har SVT:s Gomorron backat, vilket gjort att avståndet mellan Nyhetsmorgon och Gomorron ökat.

Nyhetsmorgons redaktion och programledare levererar mellan tre och fyra timmar live-tv om dagen, 365 dagar om året, med fokus både på att behålla Nyhetsmorgons viktiga grundvärden som värme och personligt tilltal, men samtidigt också göra programmet mer nyhetsuppdaterat.

Senast uppdaterad: 2013-04-04