2013-01-31 | Övriga nyheter

Mitt kök - Sverigeresan håller världsklass

Böcker från 171 länder är med och tävlar i den internationella kokbokspristävlingen Gourmand world cookbook awards. Av dessa har böcker från 86 länder nominerats till finalen som hålls i Paris i slutet av februari. I kategorin TV-Europe återfinns Mitt kök – Sverigeresan.
- Det är ett bevis på att vi är precis på rätt spår när det gäller vår satsning med Mitt kök – Sverigeresan, säger Bon-Hee Nilsson, konceptavdelningen.

 Mitt kök – Sverigeresan är minst den sjätte bästa kokboken som publicerats under 2012. Det står klart när den sista gallringen gjorts inför finalen av kokbokspristävlingen Gourmand world cookbook awards som hålls i Paris den 22 till 24 februari. Bon-Hee Nilsson, head of licensing på konceptavdelningen, håller utnämningen högt.
- Det är ett bevis på att vi är på precis rätt spår när det gäller vår satsning med Mitt kök – Sverigeresan.

Nomineringen gäller i kategorin TV-Europe där böcker med koppling till tv-program återfinns. Mitt kök – Sverigeresan som publicerades av Ica Bokförlag i somras utgår från den resa som vinskribenten Jens Dolk och stjärnkocken Tommy Myllymäki gjorde sommaren 2011 för att lyfta fram närodlad och närproducerad svensk mat.

Bo Masser, vice president för Gourmand International, säger i ett meddelande att:
”Idag är kokböcker med anknytning till tv det vanligaste sättet att nå framgång. Därmed blir konkurrensen bland alla dessa kokböcker oerhört tuff. Framgången är därför mycket stor för TV4 när Mitt kök - Sverigeresan nominerats till en av de sex finalplatserna i Paris”

Mitt kök - Sverigeresan av Jens Dolk och Tommy Myllymäki presenteras med de andra nominerade kokböckerna i Paris lördagen den 23 februari då även vinnaren i kategorin utses.

Senast uppdaterad: 2013-01-31