Mitt kök - Sverigeresan världens tredje bästa kokbok

Knep bronsplats i prestigefyllda Gourmand cookbook awards. TV4:s Steffo Törnqvist gick i år hela vägen med Steffos spritbibel, som utsågs till världens bästa i sin genre.

Böcker från 171 länder var med och tävlade i den internationella kokbokspristävlingen Gourmand world cookbook awards. Vid finalen, som nyligen hölls i Paris, stod Mitt kök - Sverigeresan som bronsmedaljör, tillika utsedd till världens tredje bästa kokbok i kategorin Tv-Europe. Mitt kök – Sverigeresan som publicerades av Ica Bokförlag i somras utgår från den resa som vinskribenten Jens Dolk och stjärnkocken Tommy Myllymäki gjorde sommaren 2011 för att lyfta fram närodlad och närproducerad svensk mat. Och det fanns fler svenska titlar i de övriga kategorierna.

Guld till Steffos spritbibel
Nyhetsmorgons Steffo Törnqvist nådde hela vägen och kammade hem förstapriset i kategorin Spirits book.

- Att få pris för bästa spritbok i världen gör en ödmjuk, konkurrensen som man ser här är hård, säger Steffo Törnqvist i ett pressmeddelande från Gourmand cookbook awards.

Sett till folkmängden hade Sverige i årets upplaga av Gourmand cookbook awards störst antal producerade titlar. Ser man till antalet vinnande böcker blir Sverige totalt sjunde nation.

Senast uppdaterad: 2013-02-26