2013-05-06 | Övriga nyheter

Ny app för hockey-VM

Hockey-VM:s samtliga 64 matcher direktsänds i TV4-Gruppens sportkanaler med start 3 maj. Förutom de direktsända matcherna blir det studioinramningar, reportage, uppsnack, krönikor och analyser. Årets nyhet är den mobilapp som ger tittarna möjlighet att testa sin hockeykunskap och -känsla.

Den 3 maj, började årets hockey-VM och en nyhet för i år är den mobilapp som släpps till smartphones. Appen har som huvudsyfte att låta tittarna vara med och spela från tv-soffan under direktsändningarna. Det blir en möjlighet för alla att visa prov på sin hockeykänsla och hockeykunskap där Jihde och Wikegård kan utmana tusentals tittare i realtid.

Peter Jihde leder sändningarna från studion i Globen. Tillsammans med experten Niklas Wikegård blir det initierat för-, mellan- och eftersnack i studion kring samtliga TV4-matcher. Jihde och Wikegård kommer dessutom att bjuda på reportage, gäster och analyser. Till sin hjälp för den totala bevakningen har de Suzanne Sjögren och Marika Eriksson som kommer att ansvara för spelarintervjuerna vid rinkside.

Av de totalt 64 matcherna sänds 30 i TV4, 14 i TV4 Sport, 17 i TV4 Sport Xtra och tre i C More Hockey. De matcher som sänds i TV4 och TV4 Sport Xtra sänds i HD.

Appen går att ladda ned från AppStore eller Google Play genom att söka efter "hockey-vm tv4" i telefonen.

Lär mer om appen.

Senast uppdaterad: 2013-05-06