Övriga nyheter

Nyåret Norouz firas i kanal Global

Den 20 mars infaller Norouz, nyåret för alla persisktalande människor runt om i världen. Sjuan samsänder därför tillsammans med Kanal Global ett specialprogram med gäster och reportage. Den 20 mars firar 300 miljoner människor i världen högtiden och nyåret Norouz. 

Det nya året infaller exakt klockan 06:15:21 då dag och natt är lika långa i hela världen. I år kan Sjuans tittare följa firandet i ett specialprogram som produceras av TV4-Gruppens samarbetspartner Kanal Global. 
– Vi är mycket glada att så många fler, nysvenskar och andra, kan få ta del av firandet av en så viktigt högtid, säger Mojdeh Zandieh.

Norouz betyder ny dag på persiska och kurdiska 
Norouz firas självklart även i Sverige av bland andra alla nysvenskar av iranskt, kurdiskt, azerisk, balochisk och afghanskt påbrå. Kanal Global sänder därför ett direktsänt program i samarbete med Sjuan där man även uppmärksammar vårdagjämningen i nordisk hednisk kultur.

Programmet bjuder på musik, reportage, matlagning och programledare är artisten Sepideh Vaziri som även uppträder.

Sändningstid: Tisdag 20 mars klockan 06:00 i Kanal Global och Sjuan, med återutsändning klockan 20.45 i Kanal Global.

Från och med 15 mars kan även Kanal Globals sändningar ses via Canal Digitals Familjepaket. Firandet av Norouz visas den 20 mars med start klockan 06.00 i Kanal Global och Sjuan.

Senast uppdaterad: 2013-11-13