2016-10-26 | Övriga nyheter

Olof Lundh får Expressens Pelle Wendel-pris som Årets nyhetsjournalist

C Mores och TV4:s sportprofil Olof Lundh tilldelades i dag Pelle Wendels pris till årets nyhetsjournalist 2016. Priset delas ut av Expressen och går för första gången till en sportjournalist.

Expressen delar sedan 2006 ut Pelle Wendels pris. Priset är på 100 000 kronor och går till någon eller några journalister som gått i den tidigare Expressenreportern Pelle Wendels fotspår. Wendel avled 2005 i cancer och blev bland annat känd för att ha avslöjat Ebbe Carlsson-affären. 

I år är första gången priset går till en sportjournalist. Olof Lundh får priset med följande motivering:
 

"Sportjournalistik anklagas ofta för brist på kritisk granskning. Men det finns journalister som ägnar sig åt att frilägga det spel som sker under det som synes ske även i sportens värld. En värld där varken Svenska fotbollsförbundet eller Zlatan står över journalistikens kritiska granskning".

- Jag är stolt, glad och rörd och det värmer extra att sportjournalistik premieras vilket inte är så vanligt. Jag uppskattar verkligen priset eftersom det är från branschfolk som vill belysa journalistik i Pelle Wendels anda. Han var en fantastisk nyhetsjournalist som alltid var nyfiken och ville mer, och att få pris i hans namn är stort för mig, säger Olof Lundh.

 

 

 Senast uppdaterad: 2016-10-26