Övriga nyheter

Premiär för SF-kanalen

På torsdagen den 1 oktober, hade SF-kanalen, som visar det bästa från Svensk filmindustri 24 timmar om dygnet, premiär. SF-kanalen är Canal+ elfte svenska edition i kanalutbudet, och Änglagård var första svenska klassiker att inviga premiärkvällen klockan 20.00 på torsdagskvällen. Numera kan tittarna se fram emot svensk underhållning 24 timmar om dygnet med guldkorn från Sveriges mest välrenommerade regissörer och återse folkkära ansikten.

SF-kanalen är Canal+ elfte svenska edition i kanalutbudet, och Änglagård var första svenska klassiker att inviga premiärkvällen klockan 20.00 på torsdagskvällen. Numera kan tittarna se fram emot svensk underhållning 24 timmar om dygnet med guldkorn från Sveriges mest välrenommerade regissörer och återse folkkära ansikten.

- Om man tittar på de sex filmkanaler vi har i nuläget, är SF-kanalen ett naturligt komplement. Idén i sig har funnits länge, och nu när Canal+ och SF ingår i samma ägargrupp känns det som en självklar satsning, förklarar Mats Örbrink, programdirektör.

Kampanjen för kanalen är bland de största som gjorts för någon kanal i Canal+ regi. Gensvaret utifrån marknaden har inte låtit dröja på sig.

- Det har varit väldigt starkt. Det gäller ju också att våra operatörer är lika entusiastiska, vilket de varit. Det känns jättebra, helt enkelt.

Cirka 200 filmer har valts ut för de första tre åren. Mats Örbrink ser en klar fördel med kanalens nisch att enbart köra svenskt filmmaterial.

- Självklart ser vi till biosuccéer och moderna klassiker, men även äldre filmer kommer att dyka upp. Grundupplägget med att enbart köra svensk film gör det även tacksamt att tablålägga. Om vi vill kan vi till exempel fokusera på en viss regissör, filmstjärna eller genre och bygga en temavecka kring det.

Senast uppdaterad: 2013-11-13