2012-10-08

Second screen-lösning för Pengarna på bordet

Var med och spela via dator, Iphone elIer Ipad, när Pengarna på bordet säsongsstartar. Digitala medier blir i kväll först i världen med att lansera ett mobilt second screen-spel för programmet.

Second screen innebär innehållskonsumtion på en sekundär skärm samtidigt som man tittar tv. Ett koncept som mediehus de senaste åren alltmer börjat nyttja för att främja interaktiviteten mellan program och tittare.

Digitala medier kan nu presentera en helt ny second screen-lösning för Pengarna på bordet, som säsongsstartar i kväll 20.00.

Då kan tittarna själva spela – i realtid – och svara på samma frågor som i rutan, via dator, Iphone eller Ipad. Digitala medier är först i världen med att presentera en lösning för Pengarna på bordet baserad på Apples operativsystem.

- Att jobba med second screen är ett prioriterat område på Digitala medier framåt, så det ska bli väldigt spännande att se hur spelet mottas av tittarna, säger Frida Klevemark, webbproducent på Digitala medier.

Så funkar det
Tittaren svarar på samma frågor som i programmet, samtidigt. En redaktör hos Digitala medier pushar ut frågorna i realtid. Det är samma tuffa frågor och man får som "soffspelare" samma hårda tidspress.

Utöver det rullar även interaktiv livegrafik under spelets gång i rutan, där spelarna hemma i sofforna kan följa svarsmönstren direkt, och kan på så sätt se hur majoriteten har svarat på de olika frågorna.

Ladda ner appen i dag

Sugen på att spela? Ladda ner gratisappen som nu ligger på App store, sök på ”Pengarna på bordet”.

Senast uppdaterad: 2012-10-09