Övriga nyheter

Skaparglädje på Äntligen hemma-mässan

Helgen den 30 mars-1 april är det dags igen för Martin Timell och alla hans hemmafixar- och trädgårdskollegor att hålla mässa. Äntligen hemma-mässan hålls för tredje året i rad och har premiär på Stockholmsmässan i Älvsjö. 

För första gången hålls Äntligen hemma-mässan på Stockholmsmässan, fredagen den 30 mars till och med söndagen den 1 april, efter att tidigare år ha hållit till i Kista. Sedan ett drygt år har TV4-Gruppen och Stockholmsmässan ett avtal om samarbete, där flytten av Äntligen hemma-mässan till Älvsjö från Kista är en del.

Höjdpunkterna i årets Äntligen hemma-mässa är många. Martin Timell och Björn Chistiernsson visar hur hemmafixarna bäst borrar i kakel och knäcker gipsskivor, Bosse Rappne ger tips om hur man väcker vårträdgården till liv, besökarna får bygga och måla sin egen pall, Karin Mannerstål skapar tillsammans med barnen i sin magiska verkstad och Lulu Carter frossar i färg och form när hon visar sina bästa inredningsknep.

- På årets Äntligen hemma-mässa har vi satsat lite extra på att ge våra besökare möjligheten att själva snickra, pyssla och fixa för att släppa loss skaparglädjen som kommer med vårsolen. Det blir tre fartfyllda mässdagar med utmanande aktiviteter för hela familjen, berättar Bjarne Ericsen, kommersiell projektledare på TV4-Gruppen.

Deltar på mässan gör även Barnens rätt i samhället (Bris). Varje dag hålls auktioner till förmån för Bris, och på söndagen medverkar Bris generalsekreterare Kattis Ahlström på scen tillsammans med Martin Timell. Blodbussen finns också på plats för att locka nya blodgivare bland besökarna.

Programmet Äntligen hemma är just nu inne på sin 31:a säsong. Genom åren har omkring 250 000 familjer ansökt om att få delta i programmet. På helgens mässa finns för första gången representanter från produktionsbolaget Meter med, så hugade besökare kan ansöka på plats om att få vara med i programmet.

- Ta chansen att komma med i tv och få tv-profilernas hjälp med ditt hemmafixarprojekt! uppmanar Bjarne Ericsen.

Senast uppdaterad: 2013-11-13