2013-05-23 | Övriga nyheter

TV4-Gruppen lanserar Native Video Advertising med kampanj från Volvo

TV4-Gruppen lanserade 17 maj sin första Native Video Advertising-kampanj, tillsammans med Volvo och Swedish House Mafia.

Besökare på tv4.se och tv4play.se kunde under fredagskvällen den 17 maj ta del av världspremiären av Swedish House Mafias nya musikvideo "Leave the world behind", som är ett samarbete med Volvo.

Premiären ägde rum i samband med att musikvideon i sin helhet också visades i ett reklambrejk i Let's dance som var helt dedikerat till Volvos och Swedish House Mafias video, en unik händelse i sig. Inför den visningen har också kortare reklamspottar visats under veckan.

Med en blandning av olika typer av reklamspottar, det helt dedikerade reklambrejket i Let's dance och att vara först ut med att testa den nya native advertising-lösningen utgör Volvokampanjen en integrerad helhetslösning som drar nytta av och samspelar med många olika komponenter.

Native Video Advertising innebär att annonsmaterial utformas på liknande sätt som redaktionellt innehåll och placeras i närhet till redaktionella ytor, men med annonsmärkning. Native-annonseringen på tv4.se och tv4play.se är valfri för besökare att ta del av men är tänkt att hålla hög kvalitet och ha så pass hög relevans att besökare vill och väljer att ta del av innehållet.

- Native Advertising är på stark framfart bland publicister i framförallt USA och har visat sig ge väldigt god effekt för annonsörer och uppskattas även av besökare. Med den här produkten skapar vi en plattform för att möta den starka framväxten av content marketing bland annonsörer. Det känns fantastiskt kul att göra vår första Native-kampanj med ett så pass starkt innehåll och varumärken som kombinationen Volvo och Swedish House Mafia utgör, säger Cecilia Beck-Friis, direktör TV4 Digitala medier.

Senast uppdaterad: 2013-05-23