Övriga nyheter

TV4 och Stim har tecknat avtal

Stim, som förvaltar musikskaparnas ekonomiska rättigheter, har tecknat ett treårigt avtal med TV4-Gruppen som ger musikskaparna ersättning när deras musik används i kanalerna. Det skriver Stim i ett pressmeddelande på fredagen. 

Sedan 2004 har parterna saknat avtal om ersättning till upphovsmännen och ärendet har varit svårlöst, men nu har en överenskommelse träffats. Stims pressmeddelande fredagen den 19 mars 2010:

Stims pressmeddelande fredagen den 19 mars 2010:

"Stor seger för musiken - TV4 och Stim har tecknat avtal

Sedan 2004 har TV4-Gruppen och Stim, musikskaparnas organisation, saknat avtal om ersättningen till upphovsmännen från tv-kanalernas musikanvändning. Parterna har stått långt ifrån varandra och ärendet har varit svårlöst. Men nu är man överens. Idag undertecknades ett 3-årigt avtal som ger musikskaparna ersättning när deras musik används TV4-Gruppens olika kanaler.

I snart sex år har ett giltigt avtal mellan TV4-Gruppen och Stim, som förvaltar musikskaparnas ekonomiska rättigheter, saknats. Parterna har försökt hitta fram till en lösning men situationen har varit komplicerad. Men idag enades parterna om ett avtal. Avtalet innebär att TV4-Gruppen inklusive alla nischkanaler undertecknar ett 3-årsavtal med Stim för 2010 - 2012. I tillägg har parterna förlikats om ersättningen för åren 2004 - 2009.

- Det har varit konstruktiva diskussioner. Vi är glada för att vi tillsammans med TV4-Gruppen kunnat enas om ett modernt avtal som är ett erkännande av musikens oomtvistade betydelse i all TV-utsändning, säger Tomas Ericsson, chef för media och internationella marknader på Stim och representant i förhandlingarna.

- Det nya avtalet är ett modernt och genomtänkt avtal som är konstruerat för dagens flerkanalsvärld och också ger ett regelverk för vad det kostar att klarera upphovsmanna-rättigheter för musik i alla dagens tv-verksamheter, säger Malte Andreasson, TV4-Gruppens planeringschef och representant i förhandlingarna."

Läs pressmeddelandet i sin helhet hos Stim

Senast uppdaterad: 2013-11-13