2013-05-16 | Övriga nyheter

TV4 utökar beställningen av nyheter när TV4 News avvecklas

I dag meddelade Nyhetsbolaget att TV4 News som traditionellt distribuerad tv-kanal kommer att avvecklas då kanalen inte bedöms kunna bli lönsam. Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4, berättar mer om vilka konsekvenser det får för TV4:s del.


Vad betyder nedläggningen av TV4News för TV4?

- Jag har sagt många gånger att TV4 News varit en "crash-course" i snabb nyhetsrapportering som inneburit en injektion för hela nyhetsbevakningen i TV4. TV4 News har även gjort kvällsnyheterna bättre – och den utvecklingen ska fortsätta. Vi tänker inte sluta att rapportera om det som händer. Därför kommer TV4 att utöka beställningen av nyheter. Händelser och live-tv engagerar och driver tittande. Det starka intresset ska vi självklart fortsätta att utforska och vara starka på.

Men var ska TV4 sända "breaking news" och stora livenyheter när TV4 News försvinner?

- Det beror på vad som skett och när. Men vi kommer att sända via våra olika kanaler och plattformar som TV4, TV4 Play och via nätet. Framförallt ska vi lägga fokus på att sända när det händer och vara riktigt bra. När det inte händer så mycket kan vi spara på krafterna.

När kommer allt det här att ske?

- Först måste Nyhetsbolaget avsluta sina förhandlingar kring avvecklingen av den linjära distributionen av TV4 News. Men redan nu inleder vi diskussionerna med Nyhetsbolaget om hur vi hittar en bra form för TV4:s livebevakning av nyheter.

Senast uppdaterad: 2013-05-16