2015-05-27

Sverigequizen och Baren Popup nominerade till Årets Interaktiva program

Den 4 juni delas tv-producenternas pris ut för femte året i rad vid Riagalan i Stockholm och naturligtvis är TV4 i allra högsta grad närvarande - hela fjorton TV4-produktioner berörs i sju av prisgalans tolv kategorier.


Det är med stor glädje vi kan konstatera att våra interaktiva ansträngningar uppmärksammas. I kategorin ”Årets interaktiva program” hittar vi två av TV4-gruppens program.

 De nominerade är:

"Partiledardebatten" av Aftonbladet

"Baren PopUp" av Strix

"SverigeQuizen" av STO-CPH

I själva verket har vi en hel arsenal av programformat som främjar interaktivitet i sociala medier och på andra plattformar. Årets nomineringar vittnar möjligen om att vi upplevs som mer interaktiva när tittarnas engagemang omedelbart blir en del av innehållet de tittar på. Och att övriga tv-kanaler har en bit kvar till den upplevelsen.

Digital Projekledare för Sverigequizen och Baren Pop up hos oss har Johan Janrell varit. 

De nominerade har varit involverade i program som visats på tv och eller online mellan 1 maj 2014 och 30 april 2015. Juryn består av etablerade profiler med olika uppdrag inom tv-produktion.

Anna Rastner

Senast uppdaterad: 2015-05-27

Anna Rastner

TV4-historia:
Började som digital programchef i november 2014

Innan dess:
Kom närmast från en tjänst som redaktionell affärsutvecklingschef för Mittmediakoncernen. Innan dess 8 år på Expressen som tv-chef och redaktionschef för Digitala Medier. Och ännu längre tillbaka programchef, VD, programledare på TV8 och en rad andra roller inom MTG.

Viktigaste mediefrågan:
Mediabranschen genomgår just nu ett paradigmskifte. Vilka aktörer kommer finnas kvar och hur kommer konkurrensen se ut i framtiden?