2013-06-19

Positiva signaler i PS-propositionen

I dag presenterade kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth regeringens proposition för vilka villkor och riktlinjer som ska gälla för SVT, SR och UR under nästa tillståndsperiod, åren 2014-2019. Jag har inte hunnit läsa hela propositionen ännu, men kan konstatera följande:

Beskedet att man ska utreda public service-bolagens marknadspåverkan är bra och viktigt. Det är en tydlig signal om att man från politiskt håll ser att public service-bolagens marknadspåverkan är en central fråga för mångfalden på den svenska mediemarknaden.

I övrigt noterar vi att propositionen rör sig mot att tydliggöra public service-uppdraget och öka transparensen. En ökad öppenhet kring kommersiell finansiering och sidoverksamheter är ett rimligt krav på en offentligt finansierad verksamhet, och kan på sikt bidra till att stärka public service-bolagens oberoende.

regeringens hemsida ligger hela propositionen, pressmeddelande och en länk till presskonferensen där propositionen presenterades.

Åsa Jamal

Senast uppdaterad: 2013-06-19

Åsa Jamal (slutat)

Fd kommunikations- och HR-direktör

Tidigare kommunikations- och HR-direktör.

Åsa Jamal var kommunikations- och HR-direktör för TV4 mellan 2012 och 2017.

Här finns hennes blogginlägg från dessa år.För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.