2014-09-12

Bond, Bajen och Bahta

Visst är det härligt med valfrihet och mångfald.

SVT pumpar på, kvällstidningarna är på väg in på banan på allvar och jag är både glad och stolt över TV4:s valbevakning de senaste dagarna. Informativt, innovativt, konfrontativt och underhållande, twittrade jag direkt efter gårdagens massiva satsning på drygt tre timmars live-TV på olika plattformar.

Sportreportern Per Skoglund har gjort ett imponerande intåg på den politiska arenan. Helena Gissén är inte bara en knivskarp kommentator, utan även en tung, saklig utfrågare. Ulf Kristoffersson trummar på i sedvanlig terrierstil och Jenny Strömstedt har fått partiledarna att skratta och slappna av i underfundliga, personliga samtal.

Lite i skymundan av veckans stora höjdpunkt är det också kul att kunna konstatera att vår Bond-festival fortsätter locka tittare till TV12 och att helgen bjuder på ett starkt sportutbud i våra kanaler för alla er som vill njuta av något annat än Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt.

I kväll följer vi Hammarby och Kennedy Bakircioglus jakt på allsvenskan i mötet med Husqvarna med start kl 18.10 i TV12.

I morgon inleder vi med John Guidetti och Celtic i mötet med Aberdeen kl 13.45 i TV4 Sport följt av svenskmötet mellan Zlatan Ibrahimovics PSG och Ola Toivonens Rennes i TV12 kl 17.00. Senare på kvällen blir det friidrott i världsklass från Continental Cup i Marrakech med bl a svenskorna Meraf Bahta och Charlotta Fougberg.

Även söndagen bjuder på en hel del sport, men utgången av det viktigaste valet - för ännu mer berikande mångfald - följer alla vi som älskar Zverige och Zport i TV4 under ledning av Jenny Strömstedt och Bengt Magnusson.

Trevlig helg,

Hans

Senast uppdaterad: 2014-09-12

Hans Pekkari (slutat)

Fd kanalchef TV12 och TV4 Sport

Tidigare kanalchef och sportchef.

Hans Pekkari var tidigare sportchef för TV4-Gruppen och därefter kanalchef för TV12 och TV4 Sport.

Hans slutade 2017, men här återfinns hans tidigare blogginlägg.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.