2014-09-24

"En suverän leverantör av sport"

De dagliga sportnyhetssändningarna i TV4 firade 20 år häromkvällen med snyggt jubileumsprogram av Max Grinndal och Tobias Lideberg.

Jubiléet uppmärksammades också av bland andra Aftonbladets sport-TV-krönikör Marcus Leifby. Blev både stolt och glad över Leifbys summering av de 20 åren:

"TV4 har blivit någon att lita på, en seriös, suverän leverantör av kvalitativ sport...

TV4 var tidigt bra på att ta hand om handbollen, jag kan inte komma ihåg att jag någon gång har följt ett helt handbollsmästerskap i SVT.

Möjligtvis sett ett sammandrag.

Ekwalls position bakom Bengans bänk, med allt vad det gav, var ju revolutionerande på sitt sätt."

Vidare:

"Och trots (eller tack vare?) den grabbiga starten har man varit en murbräcka på några viktiga områden.

De var först med att ge damernas fotbollslandslag den inramning och bevakning de förtjänar.

De har varit bra på att lyfta fram kvinnliga sportjournalister och profiler, och faktiskt gjort mer på området än vad många konkurrenter (*host*) mäktat med på mer än dubbelt så lång tid." Läs mer här.

xxx

Mycket bra sport i TV4-Gruppens kanaler även i kväll, bl a Varberg-Hammarby i TV4 Sport kl 18.45 och Caen-PSG (tyvärr utan Zlatan) i TV12 kl 20.45. PSG-matchen innebär att V86 startar i TV12 kl 20.00 för att därefter gå över i TV4 Sport och TV4 Play kl 20.45 - en tablåläggning som vi gjorde efter samråd med Kanal 75 innan vi visste att Zlatan var skadad.

Hans

 

Senast uppdaterad: 2014-09-24

Hans Pekkari

Kanalchef TV12 och TV4 Sport

TV4-historia: Sportchef TV4-Gruppen fram till årsskiftet 2013/2014, numera kanalchef för TV12 och TV4 Sport. Började som reporter på TV4 när kanalen startade dagliga sportnyhetssändningar i september 1994 och har därefter bland annat arbetat som redaktör, nyhetschef och vd TV4 Sport.

Före dess: Jobbade som sport- och nyhetsreporter på Expressen i början på 90-talet.

Viktigaste mediefrågan
: Hur svenska medier ska kunna fortsätta erbjuda tittarna och läsarna god nyhetsjournalistik, ett spänstigt kulturellt utbud och högklassig underhållning i olika former.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.