2014-04-15

Ingen sänder Birmingham-Tyresö

Vi har de senaste veckorna jagat rättigheterna till första semifinalen i damernas Champions League mellan Birmingham och Tyresö för sändning i TV12, men tyvärr direktsänder ingen engelsk kanal matchen och att skeppa över en svensk OB-produktion blir dessvärre en för kostsam historia.

Avsaknaden av direktsändning illustrerar ännu en gång på ett sorgligt sätt hur eftersatt damfotbollen är i många (de flesta) europeiska länder, inte minst jämfört med herrarnas motsvarighet.

Jag var - tillsammans med kollegor från Eurosport, tyska ZDF och amerikanska ESPN - inbjuden till Fifas symposium i Frankfurt i samband med VM-finalen 2011 för att berätta om TV4-Gruppens mångåriga satsning på damfotboll. Ett av mina förslag under mötet: ett klubblags-VM för damer.

Jag vet att Fifas mediechef, svensken Niclas Ericson, visat intresse för idén, men om och när den blir verklighet är ännu höljt i dunkel.

Däremot vet jag att TV12 sänder Champions League-returen mellan Tyresö och Birmingham söndag den 27 april kl 14.45.

Glad påsk!

Hans

 

Senast uppdaterad: 2014-04-15

Hans Pekkari

Kanalchef TV12 och TV4 Sport

TV4-historia: Sportchef TV4-Gruppen fram till årsskiftet 2013/2014, numera kanalchef för TV12 och TV4 Sport. Började som reporter på TV4 när kanalen startade dagliga sportnyhetssändningar i september 1994 och har därefter bland annat arbetat som redaktör, nyhetschef och vd TV4 Sport.

Före dess: Jobbade som sport- och nyhetsreporter på Expressen i början på 90-talet.

Viktigaste mediefrågan
: Hur svenska medier ska kunna fortsätta erbjuda tittarna och läsarna god nyhetsjournalistik, ett spänstigt kulturellt utbud och högklassig underhållning i olika former.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.