2016-03-16

TV12 på topp-tio-listan

När TV4-Gruppen startade TV12 för knappt två år sedan hade vi en målsättning att kanalen skulle nå topp-tio-listan bland svenska TV-kanaler. Nu är vi där!

TV12 låg på trettonde plats på listan över svenska TV-kanaler under januari och februari 2015, men har under motsvarande period i år passerat såväl Kanal 9, TV10 och Discovery Channel, och avancerat till tionde plats på listan över de största svenska tv-kanalerna, både i befolkningen som helhet och i kanalens säljmålgrupper.

Under januari och februari ökade TV12:s tittartidsandel ökat med 0,74 procentenheter, från 1,43 procent till 2,17 procent, i målgruppen A15-64 år. Det innebär en ökning med 52 procent. Tittandet har ökat i samtliga genrer som kanalen fokuserar på: film, humor och sport.

Bland framgångarna finns bland annat Tiobion – en klassisk långfilm kl 22.00 varje dag hela året – och svensk humor i form av Solsidan och Kontoret. I januari slog kanalen även nytt tittarrekord när 952 000 tittare bänkade sig för att se semifinalen i junior-VM i ishockey mot Finland.

Nu fortsätter vi satsningen för att utveckla TV12 och erbjuda ännu fler engagerande och underhållande program - närmast med Direktkvalet till Svenska Hockeyligan med alla kvalmatcherna mellan Leksand och Modo samt AIK och Karlskrona.

Under våren bjuder TV12 dessutom tittarna på SM-slutspelet i ishockey, EM i simning med Bragdguldsvinnaren Sarah Sjöström, fortsatt satsning på svensk humor med bl a Ack Värmland och Gustafsson 3 trappor. Dessutom är det premiär av FC Nörd tisdag den 22 mars. Här samlas 14 härliga nördar från hela Sverige som ska formas till ett fungerande fotbollslag under ledning av bröderna och fotbollslegendarerna Andreas och Thomas Ravelli.

Lägg därtill klassiska filmer kl 22.00 varje kväll året runt och sommarens friidrotts-EM i Amsterdam 6-10 juli med Angelica Bengtsson och Khaddi Sagnia - ett mästerskap som sänds exklusivt i TV12 - så hoppas vi att ännu fler tittare ska hitta till TV4-Gruppens tredje breddkanal.

Välkomna till TV12!

Hans Pekkari, kanalchef TV12

 

 

Senast uppdaterad: 2016-03-16

Hans Pekkari

Kanalchef TV12 och TV4 Sport

TV4-historia: Sportchef TV4-Gruppen fram till årsskiftet 2013/2014, numera kanalchef för TV12 och TV4 Sport. Började som reporter på TV4 när kanalen startade dagliga sportnyhetssändningar i september 1994 och har därefter bland annat arbetat som redaktör, nyhetschef och vd TV4 Sport.

Före dess: Jobbade som sport- och nyhetsreporter på Expressen i början på 90-talet.

Viktigaste mediefrågan
: Hur svenska medier ska kunna fortsätta erbjuda tittarna och läsarna god nyhetsjournalistik, ett spänstigt kulturellt utbud och högklassig underhållning i olika former.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.