2014-11-25

Zlatan och El Clasico

Tidigare i dag berättade vi om en förändring i TV4-Gruppens fotbollsutbud from årsskiftet: Zlatan Ibrahimovic och PSG flyttar från TV12 till C More, medan La Ligas lördagsmatch klockan 20.00 och El Clasico går motsatta vägen.

Det finns flera skäl till förändringen, varav ett av de viktigaste är kontinuitet. För en bred, reklamfinansierad kanal som TV12 är tydlighet i tablåläggningen en stor fördel, vilket varit svårt att uppnå med Zlatans och PSG:s matcher, eftersom de spelas på olika tider varje vecka. Nu etablerar vi i stället en kontinuerlig slot med en toppmatch från världens bästa fotbollsliga, spanska La Liga, varje lördagkväll klockan 20.00 i TV12.

Så här sänder vi vårens internationella fotboll i TV4-Gruppens kanaler:

Spanska La Liga

Alla matcher i C More med undantag av El Clasico och lördagsmatchen kl 20.00, som sänds i TV12.

Italienska Serie A

Med vissa undantag fyra matcher per helg i TV12: lördagar kl 18.00, samt söndagar kl 12.30, 15.00 och 20.45. En match per helg i TV4 Sport: lördagar kl 20.45. Utöver detta vissa matcher även i C More och TV4 Play.

Franska Ligue 1

PSG:s matcher i C More. Övriga matcher i huvudsak i TV4 Sport, samt vid en del tillfällen i TV4 Play.

Utöver detta fortsätter vi förstås även under våren våra sändningar som tidigare från Premier League i Skottland (Celtic och John Guidetti), brasilianska Serie A, amerikanska MLS samt cupspel i både Frankrike och Spanien.

Hans

Senast uppdaterad: 2014-11-25

Hans Pekkari (slutat)

Fd kanalchef TV12 och TV4 Sport

Tidigare kanalchef och sportchef.

Hans Pekkari var tidigare sportchef för TV4-Gruppen och därefter kanalchef för TV12 och TV4 Sport.

Hans slutade 2017, men här återfinns hans tidigare blogginlägg.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.