2014-09-09

En underbar politikvecka på TV4

För den som gillar politik är det här en rätt fin vecka. Särskilt om man tittar på TV4. Vår valbevakning når nu sitt crescendo, och förutom vårt dagliga Valspecial, som nu är inne på sin tredje vecka, våra nyhetssändningar och vår valsajt bjuder den här veckan på både partiledarutfrågningar, partiledardebatt och en rafflande statsministerduell.

Om bara ett par timmar är partiledarutfrågningen av Alliansens alla partiledare igång (klockan 21-23.15) och i morgon, onsdag har turen kommit till oppositionens partiledare (klockan 21-23.15). Jenny Strömstedt, Ulf Kristofferson och Helena Gissén håller i trådarna. På torsdag möts partiledarna från riksdagens alla åtta partier i TV4:s stora partiledardebatt (klockan 21-23.15) under ledning av Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad. Alla dessa program följs också direkt upp av ett Valspecial klockan 23.15.

På lördag kväll (klockan 20-21.30) är det så dags för de två statsministerkandidaterna Reinfeldt och Löfven att mötas i en kanske direkt avgörande duell om statsministerposten. Det är första gången som två statsministerkandidater duellerar på sista kvällen före valet. Även denna leds av Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad.

På söndag är det sedan valvaka (från klockan 17 och framåt). TV4 är givetvis på plats på alla partiers valvakor och ger analyser, intervjuer och presenterar resultat. Med Bengt Magnusson, Jenny Strömstedt, Marcus Oscarsson och Peter Esiasson i studion. Och på måndag analyseras sedan valutgången i programmet Valet – dagen efter (klockan 21-22).

Som sagt, det blir en underbar politikvecka …

Magnus

 

Senast uppdaterad: 2014-09-09

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.