2016-10-26

”Grattis till Olof – och till sportjournalistiken!”

I dag tilldelades TV4:s och Fotbollskanalens Olof Lundh Pelle Wendels journalistpris. Utöver att glädjas över det delar jag gärna med mig av vad TV4:s och C Mores sportchef Erik Westberg skrev till Olof och redaktionen om det.

Magnus

--

Grattis Olof!

”Bevis att Napoleon aldrig har existerat” är den första boken som Bonnier gav ut i Sverige på 1800-talet. Dryga 180 år senare i en kommersiell sportindustri är ordet med den oberoende granskningen viktigare än någonsin.

En vardag där det fria ordet, granskningen och tyckandet dagligen ifrågasätts. En vardag där nättrollen vill påverka agendan. En vardag där kommersiella vs redaktionella intressen är ständigt närvarande.

I den vardagen är det med stor stolthet som vi idag hyllar och gratulerar Olof Lundh som tilldelades årets Per Wendel-pris. Ett pris som tilldelas den journalist som gått i Per Wendels fotspår, ett pris som bevisar Olofs mångåriga envishet och hårda arbete att aldrig sluta fråga. Aldrig sluta gräva. Aldrig sluta våga.

Stort grattis till Olof, han är verkligen värd detta. Och stort grattis till sportjournalistiken som idag fick ett stort erkännande.

Erik 

Senast uppdaterad: 2016-10-26

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.