2013-12-12

Intressant om skvallerpress i public service-skrud

För dem som inte såg Aftonbladet-krönikören Martin Söderströms krönika om Nobelfesten i går vill jag rekommendera läsning av den.

Finns med två rubriker: "Fullt ös på hår – och matporr" i papperstidningen, och "Nobelfesten är som en tv-sänd damtidning" digitalt. Med samma intressanta analys om att SVT:s Nobelfestssändning "... är skvallerpress och damtidning förklädd till public service".

Läsvärt …

Magnus

Senast uppdaterad: 2013-12-12

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.