2017-07-01

Peace & Love-festival i politikens tecken – det här gör TV4 under Almedalsveckan

1 314 passagerare på färjan, som styr ut genom Stockholms skärgård och tar kurs mot Visby. På en av alla färjor och flygplan som i dagarna är fullastade med människor på väg till Gotland och Almedalsveckan. Det gungar bra efter senaste dagarnas kraftiga blåst. 2,5 meter höga vågor, så för en och annan Gotlandsresenär lär veckan börja med sjösjuka.

Väl framme väntar 4 068 officiella evenemang, på 8 dagar. Det säger en del om hur svårt det kommer vara att locka gäster till just ditt evenemang. Det där viktiga som du jobbat med att förbereda under lång tid. Tänk om det bara är dina kolleger som dyker upp …

I år har Almedalsveckan ifrågasatts en del. Statsministern har valt att inte närvara under Almedalsveckan, ett beslut som vissa hyllat, andra menar är ett pr-stunt som inte fallit så väl ut. Region Gotland har fått kritik för sina kraftigt höjda hyror och att man givit Nordiska Motståndsrörelsen tillstånd att närvara. Det blir allt svårare och dyrare att hitta boende. Och det har blivit mer näringslivsvecka av evenemanget är för år. Samtidigt som politikerveckan i Järva har dykt upp som en pigg – om än betydligt mindre – utmanare. Kanske kommer den växa både i omfång och betydelse. Men det går inte att komma bort från att Almedalsveckan är ett viktigt – och unikt – evenemang. Där politiker, opinionsbildare, organisationer, journalister och vanliga människor möts och deltar i samma evenemang.

I en intressant och läsvärd artikel i Dagens Media svarade några av Sveriges mäktigaste mediechefer på frågor om hur de ser på Almedalsveckans utveckling. Och är man som mediecheferna i Almedalen för att bevaka sådant som rör just media finns det gott om intressanta seminarier om medier, makt, global konkurrens, hot mot journalister och det fria ordet, ”fake news” och mycket, mycket mer.

TV4 är som vanligt på plats för att bevaka det som sker. För det är det som är vårt huvudfokus. Att sända de åtta partiledartalen, att analysera dem och allt annat som sker, och sätta det i perspektiv och sammanhang för våra tittare och användare. Vi sänder från tidig morgon i Nyhetsmorgon till sena 22-Nyheterna. Och massor live på TV4 Play däremellan.

Är du på plats ligger TV4:s scen alldeles bredvid Almedalsparken, i korsningen Cramérgatan/Donnersgatan. Här kan du komma och följa våra sändningar på plats, ta en kaffe eller juice, och slå dig ner och ladda både dina egna och mobilens batterier. De har ju en tendens att ta slut snabbt under den här veckan…

Här kan du också följa några av våra andra sändningar. Som när TV4:s vd Casten Almqvist vid tre tillfällen möter några av Sveriges mäktigaste mediechefer för ett snack om vad som sker ”bakom kulisserna” på Sveriges största medieföretag. På måndag klockan 14 det Bonniercheferna Tomas Franzén (vd för hela Bonnier), Lotta Edling (chefredaktör Dagens Industri), Thomas Mattsson (chefredaktör Expressen) och Peter Wolodarski (chefredaktör Dagens Nyheter) som gästar Castens hörna. På tisdag klockan 14 är det SVT:s vd Hanna Stjärne. Och på onsdag klockan 15 MTG:s vd Anders Jensen.

TV4:s och C Mores Olof Lundh livesänder också när han spelar in sin hyllade podcast. Måndag, tisdag och onsdag klockan 13 sänds den, och där träffar han i tur och ordning Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, SVT:s programdirektör Jan Helin och poliskommissarien Fredrik Gårdare som är landets främsta när det gäller idrottsrelaterad organiserad brottslighet.

Marcus Oscarsson kör tre av sina populära Marcus svarar och förklarar. Tisdag, onsdag och torsdag klockan 11. Och hela tiden finns TV4:s programledare och politiska reportrar på plats i Almedalen för att serva tittare och användare som vill veta mer om vad som händer under detta politikens och demokratins Peace & Love-festival.

I detta pressmeddelande finns mer information om vad TV4 gör i Almedalen.

Magnus

Senast uppdaterad: 2017-07-01

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.