2015-11-02

TV4 Play slår rekord igen – över 8,7 miljoner strömstarter och 2 miljoner timmar förra veckan

Mellan måndagen den 26 oktober och söndagen 1 november noterades ännu ett all time high för TV4 Play, med hela 8 743 000 strömstarter. Därmed slogs det en vecka gamla rekordet på 8,2 miljoner strömstarter direkt, och det med nära 600 000 strömstarter. Och i konsumerad tid hamnar TV4 Play på över 2 miljoner timmar under förra veckan.

Precis som veckan före bidrog storsuccéerna Så mycket bättre, Solsidan och Idol till det nya rekordet, liksom Modus, Bachelor, Nyhetsmorgon och fotboll. Värt att notera är att nyhetskonsumtionen fortsätter öka, och att nyheterna var den näst största programkategorin efter Idol.

Största enskilda programmet under vecka 44 var det andra avsnittet av Solsidan, som hade över 269 000 startade strömmar, och tillsammans med de starter som noterades redan förra söndagen är avsnittet uppe i totalt 393 000 strömstarter. Gårdagskvällens tredje avsnitt av Solsidan hade under de fyra timmar som återstod av veckan över 150 000 strömstarter.

Helgens avsnitt av Så mycket bättre, där det var Miriam Bryants program, noterade under lördag-söndag 198 000 starter. Andra avsnittet av programmet, Sven-Bertil Taubes program, adderade under vecka 44 ytterligare 150 000 starter till förra helgens konsumtion, vilket innebär att avsnittet hittills haft 333 000 strömstarter.

Magnus

Senast uppdaterad: 2015-11-02

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.