2015-02-11

TV4 först ut med linjära kanalerna på Apple TV

TV4 var i våras först i Skandinavien ut i Apple TV. Sedan dess har TV4 Plays Premiumabonnenter kunnat ta del av TV4 Plays on demand-innehåll på stora skärmen via Apple TV, vilket varit mycket uppskattat.

Men för att kunna se de linjära TV4-kanalerna har man behövt lämna appen. Nu behövs inte det längre. Alla TV4:s linjära tv-kanaler går nu att se live via Apple TV, och TV4 är först ut i Sverige även med det.

Det är en funktion som varit hett efterlängtad av många användare, och som är viktig givet att många användare vill få upp sina Playsändningar på den stora skärmen.

Livekanalerna ligger under den nya fliken ”Kanaler” i Apple TV-appen. Där återfinns nu alla TV4:s 10-tal kanaler – TV4, Sjuan, TV12, TV4 Sport, TV4 Fakta, TV4 Fakta XL, SF-kanalen, TV4 Film, TV4 Komedi och TV4 Guld och Kanal Global – live, med precis samma innehåll som via traditionell tv.

Samma möjligheter att se kanalerna finns också via Chromecast.

Under våren utlovas fler spännande digitala nyheter …

Magnus

Senast uppdaterad: 2015-02-11

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.