2015-12-23

TV4:s julklapp går till Unicef och barn på flykt

Jul. För många en tid för familj och vänner, för vila och lugn. Och för mängder av julklappar. Gott så. Och också vara en bra tid för reflektion. Och medmänsklighet. För dem som inte är lika lyckligt lottade.

Enligt Unicef dör varje dag 16 000 barn av orsaker som kan förebyggas med enkla medel. Det saknas vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat.

Den här julen är 30 miljoner barn på flykt. Inte sedan andra världskriget har så många varit på flykt samtidigt. Många flyr konflikterna i bland annat Syrien, Jemen, Irak och Nigeria. Men akut hjälp behövs tyvärr på hundratals andra platser runt om i världen.

Som alltid är det barnen som drabbas hårdast. Det är barnen som blir föräldralösa. Det är barnen som är mest utsatta för vätskebrist. Och det är barnen som dör först av undernäring.

Det här kan vi göra något åt. TV4:s julklapp till medarbetarna går därför, precis som flera år tidigare, till Unicef. Som med TV4:s bidrag kan skicka följande till de som behöver det mest – barnen: 

- 500 filtar
- 750 000 liter rent vatten
- 12 500 påsar vätskeersättning
- 12 500 påsar nötkräm mot undernäring
- Vaccin mot polio för 7 316 barn
- Vaccin mot mässling för 10 975 barn

Läs mer om hur du kan hjälpa på tv4.se/julklapp.

Och köp gärna dina julklappar på Unicefs gåvoshop.

God jul!

Magnus

Senast uppdaterad: 2015-12-23

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.