2014-03-31

Våldet får aldrig segra

TV4 och Swedbank är tillsammans med SEF initiativtagare till projektet Stå upp för fotbollen, som nu även inkluderar Svenska Spel och Deloitte.

Under tre års tid har vi tillsammans arbetat för en bättre dialog mellan klubbar och supportrar inom svensk fotboll. I dag vill vi dela med oss av dessa tankar.

--

Våldet får aldrig segra

En fotbollssupporter har avlidit, till följd av en misshandel inför en av matcherna i den allsvenska premiären, Helsingborgs IF-Djurgården.

En pappa som vinkade ”Hej då” till sina barn, för att aldrig komma hem igen.

En ofattbar händelse som gör fotbollen väldigt liten i sammanhanget. En händelse som gör söndagen den 30 mars till en av de svartaste någonsin för den avlidnes nära och kära, för fotbollen och för landet Sverige där våldet i samhället plötsligt kom kusligt nära.

Samtidigt får våldet aldrig segra. Vi inom projektet Stå upp för fotbollen har under snart tre år arbetat med att bejaka de positiva krafterna inom supporterkulturen i svensk elitfotboll, Allsvenskan och Superettan.

Vi har på olika sätt stöttat det fina arbete som klubbarnas SLO:er, Supporter Liaison Officers, har bedrivit med sina respektive supportergrupper. Ett arbete som även innefattat ett nära samarbete med polisen för att skapa en trygg atmosfär inför, under och efter matcherna på våra arenor runt om i landet.

Det arbetet får inte vara förgäves. Nu, mer än någonsin, är det viktigt att vi står upp för fotbollen och visar att våldet aldrig får segra.

Vårt arbete för säkra, trygga och stämningsfulla arrangemang fortsätter och kommer att intensifieras.

Men först måste sorgen bearbetas och få läka ut.

Lennart Käll, vd Svenska Spel
Michael Wolf, vd Swedbank
Casten Almqvist, vd TV4-Gruppen
Svante Forsberg, styrelseordförande Deloitte AB
Mats Enquist, generalsekreterare Föreningen Svensk Elitfotboll

Läs mer om Stå upp för fotbollen
Stå upp för fotbollen på YouTube

Senast uppdaterad: 2014-03-31

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.