2015-11-15

Därför är vi randiga

Överallt syns nu manifestationer i solidaritet med offren i Paris, och i protest mot terrorn. Friends Arena lyste igår i trikolorens färger, precis som många andra kända byggnader, operahus och torn runt om i Europa och i USA. Människor protesterar genom att samlas och tala, spela musik, tända ljus och sprida budskap i sociala medier. Tidningar färgar sina förstasidor.
Vår TV4 logga är idag inte bara röd, utan även blå och vit. Det är vårt sätt att visa stöd för det öppna samhället. Attackerna i Paris var en terrorhandling mot oss alla som lever i och tror på demokratier. Det här är inte enbart ett stöd för drabbade i Paris, det är en protest mot all terror, alla attacker mot vår frihet, mot all ondska. Det är ett ställningstagande för ett samhälle som rymmer respekt för människors olikheter.
Vi ändrar mycket sällan vår logotyp. Därför kommer vi inte att förändra den varje gång en terrorhandling sker. En manifestation förlorar alltid något av sin lyskraft när den upprepas.
Men idag är vi randiga.

 

Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4

Senast uppdaterad: 2015-11-15

Viveka Hansson

Programdirektör nyheter och samhälle

TV4-historia: Började på TV4 som programdirektör 2011.

Innan dess: Pluggade i Uppsala. Lärde mig reporterjobbet på Norrtelje Tidning. Kom till Expressen 1995. Jobbade där i 16 år som nyhetsreporter, nyhetschef, redaktionschef och editionschef.

Viktigaste mediefrågan: Att värna och ta ansvar för yttrandefriheten.

För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.