2014-11-21

Mäktigt värdig vinnare: Malou!

Malou är en riktig journalist inifrån och hela vägen ut i fingertopparna. Hon är nyfiken och intresserad på riktigt, och jag tror att det är därför hon lyckas skapa ett så fint förtroende till dem hon möter.

Malou ser de berättelser människor bär på, även de kanske undangömda, och bortom titlar och positioner.

Många journalister känner sig kallade att "göra personliga intervjuer". Få gör det riktigt bra. Malou gör det världsklass.

Hon jobbar dessutom hårt. Malou har den sällsynta kombinationen av att vara en skicklig journalist, och samtidigt en utmärkt redaktör, chef och ett föredöme när det gäller att hålla ihop sin redaktion och ständigt utveckla sitt program.

Vi är så stolta och glada över allt Malou betytt och betyder för TV4. Hon är en mer än värdig vinnare av Lukas Bonniers stora journalistpris.

Här kan ni se hur hon får beskedet och blir lurad under sändning av en hängiven och till synes rätt udda "tittare".

/Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4

Senast uppdaterad: 2014-11-21

Viveka Hansson

Programdirektör nyheter och samhälle

TV4-historia: Började på TV4 som programdirektör 2011.

Innan dess: Pluggade i Uppsala. Lärde mig reporterjobbet på Norrtelje Tidning. Kom till Expressen 1995. Jobbade där i 16 år som nyhetsreporter, nyhetschef, redaktionschef och editionschef.

Viktigaste mediefrågan: Att värna och ta ansvar för yttrandefriheten.

För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.